Bodyline

Bodyline - familjens första travhäst. Vi är andelsägare i Bodyline hos tränare Björn Röcklinger (efter året i Rikstravet 2012)

Bodyline , Valack  (-09)

e. Juliano Star -FR- ( e. Buvetier D'Aunou -FR- )

u. Just Say the Word -US- ( e.Yankee Glide -US- )

Tränare: Utbildningshäst Wångens Travgymnasium

Brun valack med spännande stamtavla innehållande både bra franskt och amerikanskt blod. Han är efter franske Juliano Star och modern är toppstammad från USA och heter Just Say The Word, efter Yankee Glide. Bodyline är moderns första avkomma.

Efter tiden i Rikstravet 2012 (Stall Uppland), ville vi fortsätta att följa Bodyline, så vi tvekade inte när vi fick möjlighet att bli andelsägare i denne fine travare med stor potential.

Nu har Bodyline lagt tävlingsskorna på hyllan och lämnat för nya äventyr som utbildningshäst på Wången.

Till Minne av Bodyline...

Till minne av vår fina travkille Bodyline som alltid kommer att finnas med i våra hjärtan.

 

Med stor sorg så har vår fine travkille Bodyline fått lämna oss. Rikstravhästen som kom in i våra hjärtan efter att vi "köpt in honom" på auktion.

Bodyline var uppstallad på Wången travskola som skolhäst åt blivande "världskuskar". Han var otroligt populär och omtyckt på skolan, vilket glädjer oss som tidigare ägare.

Bodyline fick en riktig illa trampskada under träning och efter besök på veterinärkliniken i Östersund så fattade man det dystra beslutet.

Bodyline kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

Rikstravets täcke 2012

Bodyline i stilstudie 2012

Inropad på Breeders Crown auktion 2012

Annika hälsar Bodyline välkommen till familjen.

Bodyline på plats på Julmyra och lirar lite boll

Bodyline startade flera gånger på V86

Bodyline vann V86 på Visby 31 juli 2013 med Erik Adielsson. Loppet ett Klass II-försök med final som väntade på Örebrotravet i augusti

Bodyline startar i Klass II-final på örebro augusti 2013

Bodyline här till start på Lindesberg 2015.  var en fantastisk tävlingsindivid som alltid gjorde sitt yttersta och travade med sin säregna hopplastil och galopperade ytterst sällan och var i princip aldrig skadad

Fine travkillen Bodyline

Bodyline trivdes inte längre med travlivet på Julmyra och vi beslutade att han skulle få byta miljö och istället bli utbildningshäst på Wången dit han flyttades i februari 2016.

Bodyline fick egen box, nya polare och blev ompysslad av eleverna på Wången, där han snabbt blev en populär och omtyckt kille.

Bodyline trivs med livet igen på Wången, vilket var mycket glädjande att se - här i maj 2016 - vilken stilfull herre han är.

Bodyline var sitt vanliga jag igen och sprang och kvastade när han här springer ett examenslopp med en av 3:e års-eleverna på skolan.

Vem skulle inte trivas i de här omgivningarna - med sjöutsikt, fjälluft och allt?...

Bodylines tävlingstakter sitter i när han leder racet i hagen med polarna

En stor sorg när denne vackre 7-åring fått lämna oss alldeles för tidigt för att vandra på de evigt gröna ängarna... tack Bodyline, för alla fina stunder.

Bodyline gjorde under sin tävlingskarriär 64 starter, med 5 vinster och sprang in 380 500 kr. En fantstisk individ som för alltid finns i en särskild plats i våra hjärtan när han nu lämnat oss och finns på de evigt gröna ängarna.

Bodyline har lämnat stallet...

Bodyline har lagt tävlingsskorna på hyllan och har flyttat till Wångens Travgymnasium

Bodyline har lagt tävlingsskorna på hyllan och har flyttat till Wångens Travgymnasium, där han utbildar kommande travtalanger.

Vi önskar Bodyline Lycka till och att han får det bra uppe i härliga Jämtland...

Start på Rättvik ikväll med två stallkompisar...

Bodyline till start på V64-2 på Rättvik ikväll 13 juli. Dålig tajming i lottningen - spår 11 bakom bilen över långa 2640a. Men Ulf Eriksson som styr för kvällen får väl ordna en offensiv styrning och plocka placeringar under loppet. En pallplats med nya poäng skulle smaka. Med på resan är Västerbo Pumpkin och Prince Cobol - läge för stallkörning kanske?!...

Lycka till Bodyline & Ulf!

Bodyline startar från trista spår 11 men över 2640a kan skadan repareras - vi kör för pallen!

Högt betyg till Bodyline och Stefan...

Uppvärmingen klar inför V86 Lindesberg 1 juli 2015.

Efter en bra värmning inför loppet på V86 i Lindesberg och taktiksnack med Stefan Söderkvist kom killen in på en hedrande femte plats trots bricka tolv. Femstjärning prestation från såväl häst som kusk. Tiden 12,9 trots "hinder" i vägen på upploppet.

V86 start i Lindesberg...

Bodyline snackar taktik med Stefan Söderkvist inför V86 starten på Lindesberg

Vår fine kille startar i Lindesberg på onsdag och kommer den här gången att få en ny bekanstskap i sulkyn, Stefan Söderkvist. Tolfte spår dock men här ger vi inte slaget förlorat...

Lindesberg V86-6, onsdag 1 juli  1.640, auto

V86 Lindesberg 1 juli 2015 med Bodyline

Pallplats för Bodyline i Rättvik...

Usch Lördag kväll när brudarna står hemma i hagen och väntar men en hedrande tredke plats blev det i montéloppet uppe i Rättvik.

Bra drag under "galoscherna" ikväll när Bodyline äntrade Rättviks travbana. Montélopp 2140 volt och tillsammans med Isabelle Orsimo på ryggen. Hedrande tredje plats blev det och formen stigande.

Vi kallar till ny start...

Vi kallar till ny start och laddar med ett gäng fräscha morötter

Jahaja då var det dags igen säger mina "päron" men smakar det så kostar det....

Den här gången tar vi sikte på Dalatravet och Rättvik, ett montélopp och med min eminente följeslagare/allt i allo/skötare och inte minst den som skall ratta mig Isabelle Orsimo.

Rättvik startlista med vår vackre kille Bodyline

Viktiga poäng och en litet tröstpris...

Bodyline var duktig, Björn Röcklinger körde invändigt hela vägen och blev femma på 13.5. Ett fall framåt och lite nya poäng.

Bra gjort Bodyline - våran fina kille fixade viktiga startpoäng.

Fan ta den som ger sig...

Lite eftersnack och kel...

Usch vad jobbigt det blev efter en längre tids uppehåll, en åttonde plats det på Axevalla.

Lopp i kroppen nu och ny start på Mantorp. Här är startlistan...

Kom igen min präktige Bodyline

Fit for fight igen...

Hej! Jag mår bra efter lite skadeproblem. Axevalla 17 april 2640 volt - "nema problema".

Lite krångel med ena foten och så har naprapaten fixat till några kotor. Fräsch fin och vältränad. Min kusk på fredag blir norrmannen Dagfin Aarum en "norrbagge" som lagt tömmarna på hyllan. Lovar att karln ska få sitt livs skjuts....

Ny brud och mera morötter...

Bodyline laddar upp med ny tjej, morötter och hö...

"Kisen" är igång med träningen igen efter sin skada på frambenet. Hård träning under januari-februari månad väntar men mellan varven träffar han sin nya tjej Västerbo Oops en treårig "donna" som han gärna bjuder på middag bestående av morötter och hö.

Bodyline till höger på fotot.

Bodyline behöver poäng och peng...

Bodyline till start på Gävle-travet.

Bodyline har klent med poäng och får vara med där det bjuds. Har här en lämplig uppgift att fylla på med både peng och poäng.

Till start

Monté-start i Karlstad...

Till start och adrenalinet i taket..

Huvaligen mycket bättre att gå med Matte & Husse till Solvalla och käka lunch. Nå dom här kommer jag att tampas med på Söndag...

Vi kallar till start...

Bodyline hemma i stallet...

Kvällsfin inför middagen...

Har gjort mig kvällsfin inför middagen...

Bodyline laddad och klar...

Snart dags för första värmningen...

Bodyline laddad och klar, Solvalla V5-2 och dags för uppvärmning.

Ride on i Örebro...

Bodylinte till start

Här är uppställningen med hela 8000 kr (!) i förstapris… men hela 8 prisplatser – så några poäng ska han väl skrapa ihop…

Brödra-duell när Bodyline kommer till start...

Kusk-duell mellan Björn och Dan Röcklinger när Bodyline startar på V65

 

Äntligen dags för "husets master" att få springa av sig benen. Eskilstuna/Sundbyholm kallar till start Lördag 30 aug 19.45. V65-5 Auto1640 m från spår 3 och vår tränare Björn Röcklinger sätter sig själv bakom sulkyn. Det blir en brödra-duell mot Dan som sätter sig bakom en annan "kuse".

Bodyline får med sig en liten ungsnärta Sungift Z.A. 3-årigt sto som gör sin premiärstart i V65-2 – med Björn)

Nu kör vi...

Bodyline på nytt montéäventyr...

Bodyline till start i montélopp på Bollnäs fredagkväll 15 augusti - dags att samla poäng... skötare Isabelle Orsimo sitter upp

Bodyline gjorde ett gästspel hemma på Solvalla 30 juli, men dessvärre blev det ett defensivt lopp med en okörd och instängd travkille som slutade oplacerad.

Ny strategi nu, när Bodyline fredag 15 augusti startar i sitt andra montélopp, denna gång från spår 3 över medel på startvolten och med sin vapendragare Isabelle Orsimo i sadeln. Det är överkomligt motstånd på start och tre mer rutinerade rivaler på 20 meters tillägg. Bodyline borde kunna ta en pallplats och kanske vara med och kriga om vinnarchecken på 25000 kr om han visar samma fina stil och löpvilja som tidigare...

Det blir en sen fredagskväll i Bollnäs lopp 9 - start ca. 21:18.

Nu gasar vi, Bodyline och Bella...

Dags för tränaren att jobbe...

Bodyline behöver 100% styrning inte semestertempo. En förskräcklig styrning av vår tränare Björn Röcklinger....

Nej det "vill sig inte" för Bodyline som kom på en blygsam femte plats över 1640a från spår 7. Taskig styrning och in till plankan och tyvärr chanslös på en mycket fin torr bana.

Bodyline behöver startpoäng för att få vara med i andra lopp.

Resultat Rättvik Lopp 8

Slut på semestern...Dags å jobbe och ta nya tag!