Global Trustful

Global Trustful               

Global Trustful , sto 5 år (-13)

e. Donato Hanover (US)

Världsrekordhållare 1.08,5 och Hambletonianvinnare

u. Sunset Grill (US)

 

Tränare: Reijo Liljendahl, Solvalla (till feb 2018)

Global Trustful avslutar tävlingskarriären...

Global Trustful avslutar tävlingskarriären och påbörjar sitt nya heltidsjobb som mamma

Global Trustful avslutar tävlingskarriären och påbörjar sitt nya heltidsjobb som mamma.

Efter den senaste starten då vår fina drottning på nytt kastade in handuken och galopperade på upploppet så beslutade vi att hon skulle få övergå till sin nya karriär som avelssto på Brodda Stuteri i Skåne hos uppfödaren Global Farm.

Global trustful kommer nu att påbörja avelsarbetet och förste "fästman" blir SJ's Caviar - sedan väntar vi ivrigt till våren 2019 då första lilla fölet kommer.

Global Trustful kommer nu att påbörja avelsarbetet och förste "fästman" blir SJ's Caviar - sedan väntar vi ivrigt till våren 2019 då första lilla fölet kommer...

Tillbaka på hemmaovalen...

Tillbaka på hemmaovalen. Global Trustful till start på V86-2 onsdagen den 24 jan

Ingen bra dag senast på Bergsåker, galopp efter ett varv när en av konkurrenterna ville överta ledningen.

Vi har stora problem med vår tjej som tränar bra men spänner sig i loppen. Reijo kan inte hitta något fel på henne och vår veterinär säger att allt är i sin ordning.

Nya tag på hemmaborgen, vinna eller försvinna?

Till start...

Senast det begav sig i Halmstad med Örjan Kihlström i vagnen slutade det med en snöplig galopp på upploppet när vi trodde att pallplatsen var klar. Vår tränare har "kliat sig skallig" många gånger när det inte stämmer för vår dam.

Vi får ta nya tag på Bergsåker nu när det gäller ny start på V75. I vagnen denna gång rutinerade Torbjörn Jansson som kört primadonnan en gång tidigare. Formen är fortsatt bra enligt Reijo.

Sista start för året...

speltipsochdesign/Dagens TravBet besöker Halmstad när vår drottning Global Trustful gör sin sista start för året, V75 Winter Burst med Örjan "gubben i lådan" Kihlström som ny kusk.

Vi besöker Halmstad när vår drottning Global Trustful gör sin sista start för året, V75 Winter Burst med Örjan "gubben i lådan" Kihlström som ny kusk.

Spår ett bör innebära en fin resa på en bana som klassas som en av de bästa i landet och tillsammans med en av världens skickligaste kuskar.

Regntung bana sög musten ur Drottningen...

Regntung bana sög musten ut Global Trustful

"Vår nye" lånekusk Kenneth Haugstad serverade GTett perfekt lopp i V86-avd 2 på Solvalla men på upploppet sinade krafterna. En fjärdeplats efter de tre största favoriterna är godkänt. Nu siktar vi vidare till nästa lopp efter att veterinären får säga sitt...

Få överkvinnor när Global Trustful kommer till start på V86!

Global Trustful tillbaka på V86 Solvalla.

 

Global Trustful varvar sina topprestationer med vilda galopper utan att vår tränare ännu inte funnit anledningen till det. Senast gick hon väldigt starkt sista 800 i vida spår och kom in på en andra plats.

När GT är som bäst är det få överkvinnor som har någon chans i det här loppet.

I kväll får hon ny kusk i vagnen Kenneth Haugstad när vår ordinarie "chaufför" Ulf Ohlsson är på semseter.

Tränare Reijo Liljendahl säger att hon har bra form och duger bra i klassen.

Silver till vår drottning på Nobeldagen...

Global Trustful visade äntligen sitt rätta jag och höll ordning på spirorna. Efter en tuff sista runda delvis i fjärdepår så borrade hon ner vinnarskallen och knep andraplatsen.

Global Trustful krigade till ett Silver GS75-6 Solvalla på självaste Nobeldagen efter en ruggig slutrökare över upploppet med Torbjörn Jansson i sulkyn.

Hon visade äntligen sitt rätta jag och höll ordning på spirorna. Efter en tuff sista runda delvis i fjärdespår så borrade hon ner vinnarskallen och knep andraplatsen. 

Vi ser gärna loppet i repris flera gånger:

GS75-6 /DD-1 Solvalla 10 dec 2017

 

Global trustful har grepp om 2:a-platsen strax före mål - Vilken krutgumma vi har!

Start på Solvalla GS75 på Nobeldagen...

Global Trustful till start på Solvalla.

Efter galoppen senast på Mantorp har vår tjej fått tagit det lugnt i några veckor och haft ett veterinärbesök, ingen fara på taket.

Reijo var nöjd trots galoppen senast men har inte funnit vad som var orsaken vilket i för sig är tråkigt. I en intervju i V75 Guiden kan man läsa följande...

Global Trustful galopperade i slutkurvan senast utan att jag vet säkert varför. Hon är inte helt stabil i vissa lägen men ska normalt inte hoppa där. Det känns normalt i jobben och hon hade tränat bra före Mantorp senast och även efteråt. För att vinna behöver hon tur och det är eventuellt ett litet minus att hon måste gå med framskor nu.

På söndag kommer drottningen att få en ny kusk, Torbjörn Jansson hoppar ner i sulkyn, intressant. Dagens TravBet intar stallet/stallbacken och snackar i vanlig ordning med GT innan start.

Unibet får stå för oddsen när "vi styr in tjejen" på minst en plats...

Lunchlopp på Mantorp...

Global Trustful till start på Mantorp...

Global Trustful fick vi stryka från starten på Bergsåker på grund av att hon var röd i halsen. Ingen större fara mer en säkerhetsåtgärd.

Nu start på söndag 26 nov i ett "enkelt" lunchlopp på Mantorp.

Globalen tillbaka efter tävlingspaus...

Efter senaste loppet på Solvalla, som dessvärre slutade med galopp efter att "gubben i lådan" Örjan Kihlström kapat benen på våran Global Trustful, är det åter dags att äntra tävlingsbanan. Den här gången beger vi oss till Bergsåker - strax utanför Sundsvall. (V4-4) 2660 volt stängt på 275tusen öppen klass - ej stolopp. Spännande - även om det blir tillägg och utanför V75. Vår skicklige tränare Reijo Liljendahl tycker att tjejen jobbar bra och självklart "jobbar vi in henne på lördag. I sulkyn hittar vi den ständige följeslagaren och kusken Ulf Ohlsson som får styra Globalen från springspår 6.

Globalen påkörd på upploppet...

Söndagens lunchlopp slutade med galopp och senare diskning för vår tjej Global Trustful. En trängning på upploppet av Örjan Kihlström kostade oss förmodligen en topplacering.

Söndagens lunchlopp slutade med galopp och senare diskning för vår tjej Global Trustful. En trängning på upploppet av "gubben i lådan" Örjan Kihlström (se bild) kostade oss förmodligen en topplacering.

Vi kommer naturligtvis att kolla upp Globalen med veterinären innan nästa start att allt står rätt till.

Höst och Kriterie-lunch på Solvalla...

Global Trustful och husse laddar inför ett lopp på Solvalla. Skötaren Emma Haag rustar drottningen inför start med extra pedikyr.

Hösten är här vilket bla innebär att Kriteriet och TravOaks på Solvalla ska köras.

För Global Trustful väntar ett Stolopp 2140a i V4-3 under Kriteriesöndagen och konkurrensen är stenhård. Tyvärr fick vi en dålig spårlottning - bricka 8 bakom bilen - men här ger vi inte upp i första taget.

Tjejen är i kanonslag för dagen och vi ska ta oss ett ordentligt snack hur vi lägger upp taktiken...

Global Trustful till start 1 oktober 2017 på Solvallas Kriteriesöndag

"Trafikstopp" kostade topplacering...

Global Trustful 20 sep V86 Solvalla

Det blev ingen bra afton för vår Global Trustful under onsdagskvällen. Spår 12 innebar att det blev många att runda innan upploppet. Halvvarvet kvar blev det trafikstockning när ekipagen ville skaffa sig bästa möjliga läge inför upploppet. En häst fick  "soppatorsk" och sjönk som en gråsten genom fältet så våran tjej sprang in i framförvarande sulky - hoppade i galopp och hann inte ställa sig och blev diskad.

Hon hade säkert varit Topp-3 och hon var inte trött efter loppet, sade en irriterad tränare Reijo Liljendahl efter loppet. Pulsen var mycket låg efter loppet/galoppen och alla krafter var kvar...

Nu siktar vi härnäst mot Kriteriesöndagen och ett lopp för ston på Solvalla...

Uppladdning inför tuffare uppgift på Solvalla...

Global Trustful är i form. Nu laddar vi inför en tuffare uppgift på Solvalla. V86 X-press 20 sep avd 2 för 4-åriga ston som tjänat upp till 225-tusen...

Global Trustful är i form. Nu laddar vi inför en tuffare uppgift på Solvalla V86 Xpress onsdag 20 sep Avd 2 2140auto för 4-åriga ston som tjänat upp till 225-tusen...

Bakspår från bricka 12 gör att vi dock ligger lite lågt inför loppet - även om alla lopp skall köras.

Vi ska för övrigt inte bli ledsna om hon inte vinner för då kan vi vara med under Kriteriesöndagen, också ett lopp för ston som tjänat upp till 225 tusen - som utskrivet för henne och på hemmaplan under storhelgen. 

Skulle hon vinna nu på onsdag får hon för mycket pengar på sig för att få vara med där - men vi hoppas ju självklart på en fin prestation och en framskjuten placering...

 

Startlista Global Trustful V86 Solvalla onsdag 20 september - från bricka 12 2140a

 

Ny framgång för Globalen...

Ny framgång för Global Trustful på V86 Xpress.

Global Trustful levererar den ena bra prestationen efter den andra. Den här gången blev det igen en hedrande 2:a plats på ny rek. tid 1,14,4 2140a.

Kusken Ulf Ohlsson tog det lugnt ifrån början och i ett utdraget fält hade han inga bekymmer att komma ut från innerspåret. Lopp på "rulle" med sparade krafter kvar på upploppet satte vi in slutstöten men fick ge oss för en smygkörd häst.

Här följer ett bild-collage från loppet...(gul/grön kuskdress)

"Stridsmunderingen på" helstängt huvudlag - jänkarvagn och fullt med adrenalin i kroppen...underbara Globalen.

V86 Solvalla spår 1 Startbilen

V86 Solvalla med varvet kvar

V86 Solvalla upploppet

 

Stabilt lopp av Global Trustful...

Två vackra tjejer laddar upp inför V5 Solvalla 30 aug.

Det blev en hedrande 2:a plats när Globalen gjorde "hemma-comeback" på Solvalla ovalen. Målfoto strid och 1.14,7 över full distans med voltstart bådar gott inför framtiden. Personbästa och naturligtvis är jag supernöjd med vår fina drottning.

Utvecklingen har gått stadigt framåt och för dagen har Globalen kanonform därför anmäler vi henne till V86 Solvalla den 6 sep. Då ska vi möta tuffa grabbar på över 2140a. Hon har dragit bricka ett så läget är klart bra. I sulkyn "smäller" vi upp Ulf Ohlsson igen.

Hemmastart för Global Trustful...

Efter debuten på  V75 - (lysande femte plats på Hagmyren) har Global Trustful tränat på bra. Efter tummen upp från veterinären så är det dags med ny start hemma på Solvalla. V5-2/ 2140 volt och ett hårt stolopp där damerna skall mäta sina krafter mot varandra.  

Nu laddar vi upp med alla möjliga former av gott energigivande käk och vete tusan om inte kusken Ulf Ohlsson som håller i spakarna även han får gå igenom ett näringsrikt stålbad.

V75-debut med mersmak...

Global Trustful i full "stridsmundering" inför sin V75-debut på Hagmyren.n

Fantastisk V75-debut av Global Trustful - 5:e-plats i första starten över lång distans ute i hetluften. Vinnaren i loppet gick nytt svensk rekord för 4-åriga ston 2640v, medan vår pärla gick klart godkända 1.16,1...

Nervös dag för Dagens TravBet och nu siktar vi mot nästa lopp.

Global Trustful debuterar på V75 i Hagmyren...

Global Trustful debuterar på V75 i Hagmyren.

Inte en "suck eller pust" efter loppet senast när GT segrade på en mycket regntung bana. Vår tränare Reijo Liljendahl var mycket nöjd för dagen.

Fortsatt bra form och nu anmäld till sitt första V75 lopp på Hagmyren 2640v från spår 6 (springspår) med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Global Trustful till start på V75 Hagmyren lördag 29 juli.

 

Seger med 3,5 längd på regntungt Hagmyren...

Global Trustful överlägsen segrare på regntung bana i Hagmyren.

Formtoppad Global Trustful gjorde slag i saken och vann på regntung bana trots tillägg över 2140v. Kaj Widell var mycket nöjd med GT och avgjorde lätt i sista kurvan.

En seger som innebar ett fint tillskott på poängkontot samt 30 000 kr i inkörda pengar. Tiden blev 1.16,8 som är väldigt bra på en mycket svårsprungen bana.

Inte en pust efter loppet och vår fenomale tränare Reijo Liljendahl var mycket nöjd med hennes prestation för dagen.

Nu satsar vi vidare till nästa lopp...

En välbehövlig dusch efter "gyttjebadet"....

Usch fan vilken bana, regnigt, tungt och lerigt men Global Trustful var själv mycket nöjd med sin insats, jo jag tackar vår prina primadonna.