Saphir C.D.

Saphir C.D. , sto 3 år (-15)

e. Up And Quick (Fr)

Prix d'Amerique-vinnaren och världsrekordhållaren

u. Karisma C.D.

Saphir C.D. är dotter till franske världsrekordhållaren Up And Quick (FR) och kommer från hans första kull. Mödernet är genuint svenskt och har producerat kulltoppar i generationer, främst ston men även svenske elitloppsvinnaren Torvald Palema.

Vår "drottning", liksom mamman Karisma C.D., är uppfödd på Skråmsta Stuteri. Skråmsta Stuteri är ett av Sveriges äldsta i dag verksamma avelsstuterier för travhästar, centralt beläget strax norr om Stockholm. Stuteriet ägs/drivs av Carina Satrell Dahling. Vi rekommenderar varmt ett besök på den natursköna gården där bl.a. avelshingstar som Scarlet Knight, Formula One och Super Photo Kosmos står uppstallade.

Skråmsta Stuteri:

 

Tränare:  Svante Båth , Solvalla

 

Senaste Nytt om Saphiren...

Saphir C.D tillbaka efter kortare vila

Efter den senaste galoppen bestämde vi oss för ett veterinärbesök som bl a kollade upp tjejens framknän.  Några dagars vila och efter ett återbesök så ger veterinären tummen upp för att börja träna igen.

Niclas tar över tömmarna...

Nu tar vi sikte på Rättvik måndag 2 juli, kl 18.30 2140 m autostart spår 5 och med Saphir C.D.s skötare Niclas Hammarström i sulkyn.

Galopp för Saphiren senast trots en världskuskförstärkning i form av Örjan Kihlström som var ganska så säker på att segern rök i sista sväng. Nu tar vi sikte på Rättvik måndag 2 juli start lopp 1 kl 18.30 2140 auto med spår 5 bakom bilen och med Saphirens skötare Niclas Hammarström åter i sulkyn. Första pris är 20 000 kr.

Vid felfri avgång och framförallt före sista sväng ser det mycket lovande ut då motståndet inte är av värsta sorten...

Hon har visat bra fart mellan galopperna så här långt men det gäller att hon stabiliserar sig om det ska bli några framgångar.

Vår tränare Svante Båth kommer att ändra en del på utrustningen till den här starten, bl a barfota fram och jag hoppas att det gör att hon går felfritt. En typisk outsider.

Galoppskorna på hyllan och nya tag...

Saphir C.D. testar startbilen

Saphir C.D. är anmäld till Lindesberg. Ett startbilslopp över 2.140 meter och hon möter 3-åriga och äldre hästar. 

Örjan Kihlström i vagnen, men någon större tur med startspåret hade vi inte. Spår 12 bakom vingen är aldrig bra för hästars hälsa....

Örjan Kihlström sätter sig upp bakom vackra Saphir C.D.

Orutinen gav ånya startgalopp...

Saphir C.D. i bakvarv inför tävlingarna på Bergsåker.

Det blev ånyo en startgalopp för vår orutinerade tjej vid gårdagens tävlingar i Bergsåker. Hon kändes dock jättefin efter och före galoppen så vi får väl skriva upp även detta på orutinens konto.

Nu väntar träning på hemmaplan i Knivsta innan vi anmäler henne för ett nytt lopp.

Niclas tar Saphiren med sig till Bergsåker...

Vår skötare Niclas Hammarström tar Saphir C.D med sig till Bergsåker

Vår skötare Niclas Hammarström tar Saphir C.D med sig till Bergsåker. 

Gjorde ett klart godkänt lopp senast och visade att hon duger bra. Den här gången har vi fått ett helt annat läge och jag tycker det ser intressant ut på förhand.

Bra insats av Saphiren...

Helgjuten insats av Saphir C.D. när hon äntrade Romme ovalen. 4:e plats och 15 000 kr in på kontot.

I sitt andra lopp i karriären gjorde Saphir C.D. ett bra lopp under gårdagens tävlingar på Romme-travet. En hedrande 4:e plats efter en bra slutspurt efter att ha rundat klungan i fjärde spår. Sluttiden blev 1.17,5 från 12:e spår. Bästa sto för dagen och naturligtvis är vi helnöjda med ”pärlan”.

Uppladdning inför loppet 2018-05-18 på Romme.

Saphirens pappa Up And Quick klar för Elitloppet...

Saphirens pappa Up And Quick klar för Elitloppet...

10 år men still going strong nu i ny regi sedan förra årets Elitloppsförsök. Självklart en extra krydda - vi håller hovarna och tummarna att det går bra för pappsen nästa söndag. OBS i morgon värmer Saphiren upp på Romme travet....huva vad nervöst.

Ny start för Saphir C.D.

Vår vackra Saphir C.D. till start på Romme fredag 18 maj

Efter en misslyckad debut på Solvalla där det blev startgalopp tar vi nu sikte på Romme travet. Voltlopp med 12-startande där hon även möter 3-åriga hingstar/valacker. I sulkyn denna gång Ulf Ohlsson.

Tränarintervju med Svante Båth....är en fin häst som vi hoppas en del på. Hon överraskade med att  galoppera bprt siona möjligheter i debuten. Allt är dock bara bra efter loppet och även det serveras ett uselt läge hoppas jag att hon kan vara med bland de tre. Som vanligt är dock de här loppen vidöppna. 

Saphir C.D. till start på Romme-ovalen.

Startgalopp i debuten...

Saphir C.D gjorde sin första start på Solvalla. Här ser vi henne i startvolten som dessvärre slutade i en startgalopp.

Saphir debuterade förra veckan och det resulterade tyvärr i en startgalopp. Hon blev lite störd utav ett ekipage i starten och orutinen spelade in och hon galopperade. Erik Adirelsson var nöjd efter galoppen då han körde 19/2000 m på ett bra vis. Vi letar nya lopp!

Saphiren redo för lopp...

Sahir C.D. laddar inför premiären.

Kvalet gav mersmak åt vår tränare Svante Båth som anmält Saphiren till lopp onsdagen 2 maj på Solvalla. Ett lopp för 3-åriga ston och där första priset är hela 70.000 kr. In i hetluften direkt….

Saphir C.D. kallad till sitt första lopp.

Kvaltiden klar utan bekymmer...

Saphir C.D. grejade kvalet. Niclas Hammarström skötte styrningen utan några problem och var mycket nöjd med vår juvel.

Saphir C.D. grejade kvalet. Niclas Hammarström skötte styrningen utan några problem och var mycket nöjd med vår juvel.

Hon landade på 19,9/2140 m och gick 15 sista varvet med 10 sista 300 på ett bra vis, 89 i puls och mycket kvar i tömmarna.

Vi är naturligtvis väldigt nöjda med vår extremt gosiga tjej. Nu får vi leta lopp framöver.

Till kval...

Saphir C.D till kval, det står klart efter gårdagens positiva banjobb på Solvalla. Tisdag 24 april är det fullt ös på Solvalla ovalen. Riktigt skoj och spännande.

Saphir C.D till kval, det står klart efter gårdagens positiva banjobb på Solvalla. Tisdag 24 april är det fullt ös på Solvalla ovalen. Riktigt skoj och spännande.

"Kanonjobb" av Saphiren på Solvalla-ovalen...

Saphir C.D. gjorde det riktigt bra i dagens snabbjobb på Solvalla. Nu luktar det kvallopp....

Saphir C.D. riktigt bra i dagens snabbjobb på Solvalla, två snabba varv i 20-tempo och nu "luktar det kval" säger en mycket nöjd tränare Svante Båth.

Annika & jag ser framemot en spännande sommar med vår vackra tjej.

Sista banjobbet före kval!

Dags igen för Saphir C.D. ett nytt avgörande banjobb på Solvalla imorgon - om allt går bra så blir det snart dags för kvallopp...

Dags igen för Saphir C.D. ett nytt avgörande banjobb på Solvalla imorgon - om allt går bra så blir det snart dags för kvallopp...

Säväl skötaren Niclas Hammarström och huvudtränaren Svante Båth är för dagen mycket nöjda med vår fina juvel. Självfallet kommer vi att vara på plats för att stödja tjejen.

Saphir C.D. längtar till våren...

Saphir C.D. längtar till våren

Saphir C.D trivs alldeles utomordentligt uppe hos vår nye skötare Niclas Hammarström stall Knivsta. Allt verkar gå enligt plan och tjejen ”växer så det knakar” Prinsessan tränar på, 8 intervaller två gånger i veckan på ett spänstigt, laddat och fint sätt.

Vintern har tyvärr satt sina spår på huvudstadsbanan och ett inplanerat jobb den 28 feb fick ställas in på grund av ymnigt snöfall. Personalen hade stora problem med att hålla banan i skick. Nu planerar vi ett nytt försök med ”Saphiren” och väntar med spänning på vad hon kan uträtta där.

Ny box inför 3 års-säsongen...

Saphir C.D. har flyttat till en ny box och även fått en ny skötare Niclas Hammarström.

Saphir C.D. har flyttat in i en ny box och även fått en ny skötare Niclas Hammarström.

Vår lady tränar på i intervallerna och går 6x30 på rakbanan för dagen vilket vi är mycket nöjda med.

Vi tackar även vår gamle skötare Ruben som gjorde ett utmärkt jobb med ladyn.

Ett jädra humör på vår lady...

Vår lilla dam visar humör säger vår skötare Ruben. Får ta ett snack med järnladyn tills tomten kommer och hälsar på

Saphir joggar på i fin stil, men damen har fått humör! Hon är väldigt bestämd, framförallt på stallgången och faktum är att man får passa sig lite när hon lägger den sidan till. Men vi kämpar på! /Ruben

Jisses madame, jag får ta ett snack med den lilla bitska damen innan jul så inte tomten glömmer bort henne...

Rapport från vår skötare Ruben...

Saphir C.D. pysslas om av sin skötare Ruben...

Saphiren har varit okej efter banjobbet. Hon går sina rakbanejobb och sköter sig fint. Prinsessan har gjort sitt sista besök på Solvalla för i år och nu får hon bygga vidare på rakbanan i vinter hemma i Knivsta.

Matte & Husse kommer naturligtvis att "följa henne" under vinterträningen och hälsa på i stallet en och annan gång med både julklappar och "mutor" i form av morötter...

Nytt banjobb för Saphir C.D.

Vår vackra tjej Saphir C.D. besöker Solvalla onsdag 8 nov, Banjobb väntar tillsammans med vår huvudtränare Svante Båth och 1:e man Viktor Lyck.

Vår vackra tjej Saphir C.D. besöker Solvalla i morgon onsdag 8 nov. Banjobb väntar tillsammans med vår huvudtränare Svante Båth och 1:e man Viktor Lyck.

Senast det begav sig hade vackra tjejen inga som helst problem med storstan.

Saphir C.D. hade inga problem med storstan...

Stall Båth på Solvalla får fint besök av Saphir C.D.

Lite nervöst var det att möta upp vår fina Saphir C.D. när hon äntrade Solvalla-entrén inför besöket i storstan. Väl efter avlastning av samtliga kusar och placering i boxen tog vi oss en rejäl kelstund innan det var dags att äntra ovalen.

Saphir C.D. laddar inför sitt första banjobb på Solvalla...

Banjobbet innebar lite smått joggande för att bekanta sig med allt det nya, Saphiren brydde sig inte ett dugg om varken traktorer, stora läktaren eller den enorma Valle som står placerad precis i hörnet vid huvudentrén. Travet flöt fint i bägge loppen och förstemannen Victor Lyck och tränaren Svante Båth var båda mycket nöjda för dagen. I det andra heatet gick hon 1.26,5-1.27/1.600 meter med lite snabbare avslutning.

Saphir C.D. efter första avslutade banjobbet - hur rutinerad som helst...

Som avslutning på dagen blev det en välbehövlig dusch och naturligtvis lite kel av mina "päron" och inte minst en massa morötter.

Saphir C.D. får dusch och ompyssling av skötare Ruben -- och självklart morötter av oss

Väl hemma på gården vid Knivsta igen så meddelar vår duktige skötare Ruben Hoguin att allt gått bra och att tjejen är pigg och glad.

Om ca 2-3 veckor väntar ett nytt besök på Solvalla....

Det här var bara början på en spännande travkarriär för vår fina Saphir C.D.

och en härlig dag på Solvalla i höstsolen...

solvalla i höstsol där Saphir C.D. klarade första banjobbet galant...