Saphir C.D.

Saphir C.D. , sto 3 år (-15)

e. Up And Quick (Fr)

Prix d'Amerique-vinnaren och världsrekordhållaren

u. Karisma C.D.

Saphir C.D. är dotter till franske världsrekordhållaren Up And Quick (FR) och kommer från hans första kull. Mödernet är genuint svenskt och har producerat kulltoppar i generationer, främst ston men även svenske elitloppsvinnaren Torvald Palema.

Vår "drottning", liksom mamman Karisma C.D., är uppfödd på Skråmsta Stuteri. Skråmsta Stuteri är ett av Sveriges äldsta i dag verksamma avelsstuterier för travhästar, centralt beläget strax norr om Stockholm. Stuteriet ägs/drivs av Carina Satrell Dahling. Vi rekommenderar varmt ett besök på den natursköna gården där bl.a. avelshingstar som Scarlet Knight, Formula One och Super Photo Kosmos står uppstallade.

Skråmsta Stuteri:

 

Tränare:  Svante Båth , Solvalla

 

Till kval...

Saphir C.D till kval, det står klart efter gårdagens positiva banjobb på Solvalla. Tisdag 24 april är det fullt ös på Solvalla ovalen. Riktigt skoj och spännande.

Saphir C.D till kval, det står klart efter gårdagens positiva banjobb på Solvalla. Tisdag 24 april är det fullt ös på Solvalla ovalen. Riktigt skoj och spännande.

"Kanonjobb" av Saphiren på Solvalla-ovalen...

Saphir C.D. gjorde det riktigt bra i dagens snabbjobb på Solvalla. Nu luktar det kvallopp....

Saphir C.D. riktigt bra i dagens snabbjobb på Solvalla, två snabba varv i 20-tempo och nu "luktar det kval" säger en mycket nöjd tränare Svante Båth.

Annika & jag ser framemot en spännande sommar med vår vackra tjej.

Sista banjobbet före kval!

Dags igen för Saphir C.D. ett nytt avgörande banjobb på Solvalla imorgon - om allt går bra så blir det snart dags för kvallopp...

Dags igen för Saphir C.D. ett nytt avgörande banjobb på Solvalla imorgon - om allt går bra så blir det snart dags för kvallopp...

Säväl skötaren Niclas Hammarström och huvudtränaren Svante Båth är för dagen mycket nöjda med vår fina juvel. Självfallet kommer vi att vara på plats för att stödja tjejen.

Saphir C.D. längtar till våren...

Saphir C.D. längtar till våren

Saphir C.D trivs alldeles utomordentligt uppe hos vår nye skötare Niclas Hammarström stall Knivsta. Allt verkar gå enligt plan och tjejen ”växer så det knakar” Prinsessan tränar på, 8 intervaller två gånger i veckan på ett spänstigt, laddat och fint sätt.

Vintern har tyvärr satt sina spår på huvudstadsbanan och ett inplanerat jobb den 28 feb fick ställas in på grund av ymnigt snöfall. Personalen hade stora problem med att hålla banan i skick. Nu planerar vi ett nytt försök med ”Saphiren” och väntar med spänning på vad hon kan uträtta där.

Ny box inför 3 års-säsongen...

Saphir C.D. har flyttat till en ny box och även fått en ny skötare Niclas Hammarström.

Saphir C.D. har flyttat in i en ny box och även fått en ny skötare Niclas Hammarström.

Vår lady tränar på i intervallerna och går 6x30 på rakbanan för dagen vilket vi är mycket nöjda med.

Vi tackar även vår gamle skötare Ruben som gjorde ett utmärkt jobb med ladyn.

Ett jädra humör på vår lady...

Vår lilla dam visar humör säger vår skötare Ruben. Får ta ett snack med järnladyn tills tomten kommer och hälsar på

Saphir joggar på i fin stil, men damen har fått humör! Hon är väldigt bestämd, framförallt på stallgången och faktum är att man får passa sig lite när hon lägger den sidan till. Men vi kämpar på! /Ruben

Jisses madame, jag får ta ett snack med den lilla bitska damen innan jul så inte tomten glömmer bort henne...

Rapport från vår skötare Ruben...

Saphir C.D. pysslas om av sin skötare Ruben...

Saphiren har varit okej efter banjobbet. Hon går sina rakbanejobb och sköter sig fint. Prinsessan har gjort sitt sista besök på Solvalla för i år och nu får hon bygga vidare på rakbanan i vinter hemma i Knivsta.

Matte & Husse kommer naturligtvis att "följa henne" under vinterträningen och hälsa på i stallet en och annan gång med både julklappar och "mutor" i form av morötter...

Nytt banjobb för Saphir C.D.

Vår vackra tjej Saphir C.D. besöker Solvalla onsdag 8 nov, Banjobb väntar tillsammans med vår huvudtränare Svante Båth och 1:e man Viktor Lyck.

Vår vackra tjej Saphir C.D. besöker Solvalla i morgon onsdag 8 nov. Banjobb väntar tillsammans med vår huvudtränare Svante Båth och 1:e man Viktor Lyck.

Senast det begav sig hade vackra tjejen inga som helst problem med storstan.

Saphir C.D. hade inga problem med storstan...

Stall Båth på Solvalla får fint besök av Saphir C.D.

Lite nervöst var det att möta upp vår fina Saphir C.D. när hon äntrade Solvalla-entrén inför besöket i storstan. Väl efter avlastning av samtliga kusar och placering i boxen tog vi oss en rejäl kelstund innan det var dags att äntra ovalen.

Saphir C.D. laddar inför sitt första banjobb på Solvalla...

Banjobbet innebar lite smått joggande för att bekanta sig med allt det nya, Saphiren brydde sig inte ett dugg om varken traktorer, stora läktaren eller den enorma Valle som står placerad precis i hörnet vid huvudentrén. Travet flöt fint i bägge loppen och förstemannen Victor Lyck och tränaren Svante Båth var båda mycket nöjda för dagen. I det andra heatet gick hon 1.26,5-1.27/1.600 meter med lite snabbare avslutning.

Saphir C.D. efter första avslutade banjobbet - hur rutinerad som helst...

Som avslutning på dagen blev det en välbehövlig dusch och naturligtvis lite kel av mina "päron" och inte minst en massa morötter.

Saphir C.D. får dusch och ompyssling av skötare Ruben -- och självklart morötter av oss

Väl hemma på gården vid Knivsta igen så meddelar vår duktige skötare Ruben Hoguin att allt gått bra och att tjejen är pigg och glad.

Om ca 2-3 veckor väntar ett nytt besök på Solvalla....

Det här var bara början på en spännande travkarriär för vår fina Saphir C.D.

och en härlig dag på Solvalla i höstsolen...

solvalla i höstsol där Saphir C.D. klarade första banjobbet galant...

Dags för "testkörning" på Solvalla...

Saphir C.D. tränar för fullt och tränaren Svante Båth tycker att det är dags för ett test på tävlingsbanan Solvalla under oktober....

Just nu tränar jag intervall-träning, usch jobbigt, men springer lätt 1.35 utan att pusta alldeles för mycket. Min tränare Svante Båth är mycket nöjd, så i oktober blir det dags att  åka in till storstan och visa upp mina färdigheter på Solvalla.

Kul och så kommer naturligtvis Matte & Husse ner till mig med något gott i påsen....

 

Saphir C.D. tränar på och laddar för fullt för att göra ett test inne på tävlingsbanan Solvalla under oktober.... 

                                                               

 

Tillbaka efter semestern...

Saphir C.D. tillbaka efter sommarbetet och nu börjar träningen inför en spännande uppbyggnad.

Efter en lång och härlig "semester" med gott käk är jag åter tillbaka i stallet hos Svante Båth i Knivsta som ligger strax norr om Stockholm. Lite rund om magen kanske men det klär mig tycker dom vackra pojkarna.

Nu kommer jag att börja motionera för att få matchvikt men det blir inga viktväktar-veckor om ni tror det.."Matte och Husse" lär nog dyka upp med lite smågott till mig. Min skötare Ruben Hoguin har jag redan "lindat runt lillfingret".

Vi syns och hörs.

Semester och sommarbete...

Saphir C.D. tar semestervila och inväntar treårssäsongen.

Har haft det lite svårt med fräschören och kommer därmed inte att bli aktuell för start som 2-åring. Vår tränare Svante Båth har tillsammans med veterinären bestämt att "The Queen" får lite välbehövlig sommarvila innan hon startar upp fortsatta träningen inför 3-årssäsongen.

Röntgen visar att det inte finns några fysiska problem med vår "tonåring", utan behöver bara mer tid på sig.

Saphir C.D. älskar att bli fotad men smakar det så kostar det, i det här fallet blev det en säck med morötter....

Saphir C.D. har humör, men gillar morötter och massor av kel...

En minnesbild från tiden som 1-åring...

 

 

"Saphiren" tränar på och inväntar "pappsen"...

Saphir C.D. tränar på och inväntar att "pappsen" Up and Quick kommer hem till elitloppet.

Pappa klar för Elitloppet 2017...franske stjärnan Up and Quick, pappa till vår egen Saphir C.D. är klar för elitloppet Benders 2017.

Up and Quick har en diger meritlista med bland annat segrar i Prix d´Amerique och Prix de Paris 2015 och även det franska femåringskriteriet 2013, där han gjorde ett ruggigt lopp och vann på nya världsrekordet 1.11,5 över 3 000 meter.
Elitloppet Benders avgörs söndagen den 28 maj på Solvalla.
Huva vad spännande...

Själv har jag genomgått en besiktning hos veterinären, men han hittade inget direkt som störde mig. Har tagit det lugnt och stått i boxen i veckan men är pigg och glad. Min skötare Ruben sköter om mig som en drottning...nu väntar jag på att mina kära och nära kommer ut och hälsar på mig med en massa morötter och äpplen...

Etta med kokvrå inget för mig...

Etta med kokvrå inget för mig säger vår Saphir C.D. efter att ha "gått loss" i boxen. Sårskada - skötsel och kärlek så allt är snart okey...säger vår underbare skötare Ruben Hoguin.

Tuff brud i lyxförpackning. Etta med kokvrå inget för mig säger vår Saphir C,D efter att ha "gått loss" i boxen. Sårskada - skötsel och kärlek så allt är snart okey...säger vår underbare skötare Ruben Hoguin.

Kärt återseende...

Kärt återseende med Saphir C.D.

Det blev ett mycket kärt återseende när vi träffade Saphir C.D. ute hos Svante Båth i Östuna strax utanför Knivsta. Snack på tu man hand och sedan en lunch med mycket morötter toppat med äpplen.

Saphirens stallkompisar blev avundsjuka, men vår juvel var generös och lät oss ödmjukt bjuda laget runt - det blev populärt bland polarna.

Här är hela gänget med juvelen först till vänster - såklart!

Saphir C.D. med polarna i stallet

Fina kompisarna  Duke of Mearas och Cash Mearas...

Duke of Mearas som startar i final Klass I på Solvalla 1 april - och det är inget aprilskämt...   Cash Mearas

Saphiren och Annika snackar om framtiden...

Taktiksnack - tjejer emellan - det ska börjas i tid

Saphiren är en riktig pärla - och otroligt kelsjuk...

Saphir C.D. en riktig juvel...

Vi vill passa på och tacka Emelie Johansson & Viktor Svanstedt för "stallsnacket" och en underbar dag...

Saphir C.D.s stall på Östunaberg...

Stallet

Jogging i fin stil...

"Saphiren" i vagn och väntar på att få ta en joggingtur runt Knivsta.

Vår skötare Ruben Hoguin hälsar att han joggat Saphir C.D. idag torsdag och i morgon blir det fredags-joggen efter frukost. "Saphiren" har fått några skavsår men inget som ställer till några större problem. Sannolikt har hon gjort sig illa i hagen. Hon är väldigt lik sin pappa Up And Quick...

Från Skråmsta Stuteri - Skottorp- Bergsåker och Knivsta...

Saphir C.D har gjort en lång resa från Skråmsta Stuteri - Skottorp - Bergsåker och Knivsta. Äntligen hemma och speltipsochdesign.dinstudio.se välkomnar skönheten med "varma armar".

Resan har varit lång men nu har jag äntligen kommit hem... Saphir har kommit hem till Knivsta. Där ska skötaren och stallets  franska nyförvärv Ruben Hugoin  se till att vår prinsessa får ett behagligt liv. Huvudtränare blir välbekante Svante Båth en noggrann, målinriktad tränare inom unghästbiten. Svante har bl.a varit till Irland för att förkovra sig inom unghästbiten och tränade där upp bland annat Kriterievinnaren Mr Lavec. -Även om det alltid är trevligt att få in en bra färdig tävlingshäst så ligger charmen i att hitta en unghäst, forma den efter eget huvud och ta den hela vägen till vinnarcirkeln i ett storlopp.

Anläggningen i  Knivsta har 90 boxar, en tusenmeters rundbana, 800-meters rakbana och milslånga skogsslingor. Jag rekommenderar ett besök.

Under måndagen fick "Saphiren" prova på rakbanan och skötte sig utan anmärkning och nu ser vi framemot hennes långa karriär.

Välkommen hem till familjen!

Lättsam träning för Saphir C.D...

Saphir C.D har i veckan börjat med lätta intervaller med Daniel Wäjersten.

Jag har i veckan börjat med lätta intervaller i två minuters tempo och sköter mig bra säger min skötare Daniel Wäjersten. Nå världen är stor och det finns så mycket att titta på så jag tar det här med en liten "klackspark" än så länge...

Däremot så ser jag fram till varenda måltid för jag växer så det knakar i lederna.

Daniel Wäjersten hälsar Saphir C.D. välkommen till Bergsåker...

Välkommen till Solum önskar skötaren Daniel Wäjersten som kommer att se till vår "prinsessa" Saphir C.D.

 

Solum, en dryg mil utanför Bergsåker och Sundsvall. Där finns, förutom 60 boxar, 57 hagar, slingor, rakbana, longervolt/ridbana och en galoppbana. Där kommer "prinsessan" att trimmas innan vår huvudtränare i Knivsta/Solvalla Svante Båth tar över tömmarna.

Svante Båth uppväxt bara ett par hundra meter från travet så kopplingen blev ganska naturlig. År 1988 öppnade han så kallat popstall med Ulf Ohlsson och ”paret” klättrade ganska snabbt på listorna. Hans CV som travtränare ryms inte under denna korta presentation. Lopp som E3 (i massor), Svenskt Travderby 2014 och 2015, Svenskt Travkriterium, StoChampionatet och Svenskt Uppfödningslopp är bara några av storloppen han vunnit. Everest Ås, Express Lavec, Kung Lavec, Luxury Ås, Malabar Circle Ås, Staro Showbiz, Drillbit Ås, Deimos Racing, Poochai, Conlight Ås och Quid Pro Quo några av de hästar som han tränat fram. Men det finns ytterligare lopp och många fler hästar som ligger Svante varmt om hjärtat över alla de 1700 lopp han vunnit.

Det ska bli med stort intresse vi följer denna unga dams framträdanden på travbanan. Ett mycket spännande koncept där pappan Prix d'Amerique-vinnaren och världsrekordhållaren Up and Quick "ger hoven upp".

Dags för hemfärd...

Saphir C.D. lämnar Skottorp efter inkörning och påbörjar träningen hos Svante Båth i Bergsåker.

Inkörningen av Saphiren går mot sitt slut, den 10 jan säger tjejen "hej och tack" till inkörningsmästaren Tony Jönsson, Skottorp/Båstad.

Långresa till Bergsåker där vi trimmar henne vidare bakom sulkyn under Svante Båths ledning.

Saphiren kommer sedan att flyttas till Båths tävlingsstall i Knivsta strax norr om Stockholm.

Det väntar spännande tider framöver och självfallet tror vi på en framgångsrik karriär.